01. Blog Nieuw-Zeeland: “Heb ik het gas uitgedaan?”

 

20-11-2022
Na zo’n anderhalf jaar ori├źnteren, informeren en ‘voorpret’ heb ik vanochtend de deur achter mij dichtgetrokken voor mijn trip van drie maanden naar Nieuw-Zeeland. Bye-Bye Rotterdam en tot ziens fantastisch uitzicht op de Maashaven.
Net onderweg borrelen gelijk diverse vragen op …, “Heb ik het gas wel uitgedaan? Heb ik alles wel bij mij, paspoort, visum, internationale corona-vaccinatiebewijzen, vliegtickets, credit-cards?” En last-but-not least, “Heb ik ook wel een zakdoek bij me?”.
Enfin, het zal allemaal wel loslopen, in Nieuw-Zeeland zijn er ook winkels. In Nederland worden de honneurs voor mij waargenomen. Ik ben op weg.

 

En om Tolkien te citeren:

De weg gaat verder eindeloos
vanaf de deur waar hij begon.
Ik moet hem volgen, rusteloos,
tot ver achter de horizon,
met rappe voeten tot hij aan
een grotere weg komt in ’t verschiet,
kruispunt van komen en van gaan.
En waarheen dan? Ik weet het niet.

 

Je kunt mijn route en belevenissen volgen via de blogs op mijn website. Daar post ik regelmatig een nieuwe blog met een paar leuke foto’s. Wil je mij op elk moment en elke plaats kunnen volgen? Gebruik dan deze link via PolarSteps, www.polarsteps.com/PoulGelderloos.

 

NB, nog een berichtje voor het ‘dievengilde’, tijdens mijn verblijf in Nieuw-Zeeland is mijn woning bezet. Je kunt er dus niet ongestoord je slag slaan ­čśü.