00. Blog Nieuw-Zeeland – Voorpret

 

Binnenkort vertrek ik voor een trip van drie maanden naar Nieuw-Zeeland. Een beetje ‘slow-traveling’ (voorlopig nog in m’n uppie) over het Noorder- en Zuidereiland. Overnachtingen voornamelijk in m’n campercar, afgewisseld door een aantal verblijven in lodges. Dat geeft de flexibiliteit van sneller of langzamer reizen, een andere route of uitstapjes naar plekken die te mooi zijn om niet te ontdekken.
Tot mijn vertrek ben ik met veel plezier bezig te kijken welke mooie routes er zijn en of ik die in mijn reisschema kan inpassen. Ook het uitzoeken van mogelijke wandelingen op de diverse plekken levert mij een hoop voorpret op.
Inmiddels ben ik ook een beetje vertrouwd geraakt met voor mij vaak tongbrekende Maori-benamingen zoals Whakarewarewa en Taumarunui. Al doende leer ik en zal ik ook nog verder wel leren.

 

Je kunt mijn route en belevenissen volgen via de blogs op mijn website. Daar post ik regelmatig een nieuwe blog met een paar leuke foto’s. Wil je mij op elk moment en elke plaats kunnen volgen? Gebruik dan deze link via PolarSteps, www.polarsteps.com/PoulGelderloos.

 

NB, nog een berichtje voor het ‘dievengilde’, tijdens mijn verblijf in Nieuw-Zeeland is mijn woning bezet. Je kunt er dus niet ongestoord je slag slaan 😁.