31. Blog Nieuw-Zeeland: En daar zijn ze dan, de beste foto’s van m’n trip …

 

12-09-2023

Do small things with great love.

 

Dat had echt wel even wat tijd nodig …, een selectie maken van de beste en meest markante foto’s van m’n roadtrip naar Nieuw-Zeeland. Welke foto’s kies ik wel, welke niet? En waarom? Na het selecteren volgt het proces van bewerken, hier een horizon rechttrekken, daar een uitsnede maken, een volgende foto mag wel wat meer contrast hebben of moet ik wat aan de goede kleuren werken.

En als dat allemaal klaar is, dient het ook nog eens toegankelijk en overzichtelijk in een fotoboek opgenomen te worden. Elke foto moet dan de ruimte krijgen die een afspiegeling is van de omstandigheden en situatie die ik op die plaats Down Under heb ervaren.

Het ‘verhaal’ had ik al opgenomen in een apart fotoboek ‘Roadtrip New Zealand 2022/2023, The Story’. Dit verhaal is gebaseerd op mijn aantekeningen en blogs die in de basis zijn terug te vinden in Polarsteps. Chronologisch dus. 400 pagina’s dik (en dan heb ik nog fors moeten schrappen), een herinnering om nog eens na te lezen en door te bladeren.

 

In het fotoboek ‘Roadtrip New Zealand 2022/2023, The Pictures’, min of meer thematisch ingedeeld, vertellen de plaatjes het verhaal van dat ongelofelijk mooie land, waar ruimte, betrokkenheid en aandacht vanzelfsprekend zijn.

 
 
 

 Het volgende avontuur …

Nu deze reis met de samenstelling van dit fotoboek helemaal is afgerond, ben ik klaar voor mijn volgende avontuur. Deze winter trek ik Nederland door, als figurant in de productie van Opera2Day, Scapino Ballet en Doelenensemble. In hun tournee door Nederland (oktober ’23 tot en met februari ’24) met de Song of the Dark Forest speel ik ook (net als in Nieuw-Zeeland) de rol van figurant in het grotere geheel. Ik ga mij weer verwonderen.

Het wordt een indrukwekkende voorstelling over een eeuwenoud en tegelijk eigentijds thema, ‘Oorlog en vrede’.