14d. Blog Nieuw-Zeeland: Windy Wellington met Oud & Nieuw – en dan wegwezen

 

23-12-2022 – 02-01-2023

Oudejaarsdag deed ik het overdag wat kalmpjes aan. Aangezien ik ’s avonds in Wellington ‘met volle teugen’ wilde genieten van het feest in het centrum en het vuurwerk om middernacht, moest ik natuurlijk wel wat energie opdoen 😉. Maar mijn vertrek naar het Zuidereiland is ook aanstaande, dus was het een goede gelegenheid de eerste twee weken van dat deel van de roadtrip een beetje op m’n netvlies te krijgen, mij te informeren over routes, mogelijkheden en uitdagingen etc. Zeker nu ik afgelopen week mijn reisgids ben kwijtgeraakt. Gelukkig had ik al veel uitgewerkt in schema’s en planningen en dergelijke, dus was dat niet voor niets een goed ‘Plan B’. Hier heb ik nog goed internet, of dat onderweg ook zo is, moet ik maar afwachten (ik vrees van niet 😓).

Het openbaar vervoer naar en van Wellington was oudejaarsavond gratis (tot nieuwjaarsdag 4 uur ’s ochtends!). Het leek alsof de conducteur in de trein cadeautjes stond uit te delen, zo stond hij te stralen 😀😃.
Ook het feest dat aan de haven was georganiseerd was relaxt en gewoon gezellig. Geen ongein of opstootjes, gewoon een feestje met elkaar na drie jaar en om half tien al een opwarmertje met het ‘kindervuurwerk’. Geen winkels in de buurt en de enkele foodtruck voorbij de randen van het terrein verkocht geen alcohol. Dat scheelt me een partij rommel en onrust …

Leuk dus om te hebben meegemaakt en nog leuker om na de jaarwisseling hier de mensen in Nederland te kunnen uitnodigen ook over de drempel van 2023 te stappen en er samen een mooi jaar van te gaan maken. Per slot van rekening liep ik 12 uur voor en had ik voor hen even ‘om een hoekje van het nieuwe jaar kunnen gluren’.

Op Nieuwjaarsdag was het nog een goede gelegenheid in m’n AirBnB mijn Wellington-blogs af te ronden (voor als ik straks waarschijnlijk zeker een week geen (goed) internet meer heb …), de rommel op te ruimen en een en ander te organiseren voor vertrek. 2 januari vertrek ik al gelijk voor twee nachten naar Kapiti Island, Kiwi’s kijken (de vogels dan) en dan kon ik maar een klein tasje met spullen voor twee nachten meenemen. De auto zou dan even achterblijven op het ‘vasteland’. Dat vergde dus even wat nadenken … (heb ik gelijk m’n intellectuele uitdaging voor 2023 te pakken).

Als ‘afsluiting’ van die tien dagen Wellington maakte ik nog een korte toer over de zuidkust. Baai in, baai uit.

 

Hier en daar kwam ik wat vervallen glorie tegen, een vuurtoren, een leuk balkonnetje. En de diverse fraaie vergezichten …

 

Het waren in ieder geval tien mooie en afwisselende dagen in Windy Wellington. Ik kan er nu over meepraten, dat ‘windy.

M’n koffer is intussen gevuld met schone kleren, ik kan er dus weer tegen. Nu wegwezen, naar Kapiti Island, Kiwi’s kijken.