Twee potjes balsem

Op een nacht droomde ik dat ik een zwaar examen had gehaald. Na afloop ging ik naar de familie van mijn kersverse geliefde toe om het te vieren. Ik werd met trots en warmte ontvangen.

De jongere zus van mijn geliefde gaf mij een klein geschenk, een op het eerste oog vreemd geschenk. Twee kleine potjes met lippenbalsem, het ene met een wat zoetere en het andere met een wat pittiger smaak. Voorzichtig smeerde ik wat van de balsem met de zoetere smaak op mijn lippen. De smaak was intens, overweldigend maar toch subtiel.

Ik vroeg mij hardop af wanneer ik deze lippenbalsem zou gebruiken, ik kon het mij niet zo voorstellen. De zus van mijn geliefde antwoordde mij “Gebruik het als je je geliefde gaat ontmoeten. Ze weet dan dat jij haar verwacht, dat je je op haar komst hebt voorbereid en dat je je verheugt op haar komst. Zij zal zich welkom en geliefd weten als zij jou ter begroeting kust.”